Jdi na obsah Jdi na menu
 


Coursingový a sportovní den v Blansku - 22.10.2005

26. 10. 2005

Sdružení Moravskoslezského coursingu ve spolupráci s Klubem Agility Blansko a Klubu tance se psem ČR uspořádali tento neoficiální závod v areálu bývalého baseballového hřiště, který se nachází v městské části Písečná.

Přijelo sem opravdu hodně zájemců různých psích plemen v počtu 85 pejsků a mnoho přihlížejících, které lákala nezvyklá podívaná. Ve volných chvílích měli účastníci možnost vyzkoušet si agility na připravených překážkách. Členové klubu předvedli v polední pauze ukázky tance se psem a výcvik agility.

Coursingová dráha byla připravena tak, aby vyhovovala jak závodníkům profesionálům, kteří již vlastní coursingové licence a zúčastňují se závodů, tak i amatérům, kteří si přijeli coursing vyzkoušet a případně složit licenci. Byla tu zastoupena i baby třída – pejskové mladší 15 měsíců.

Běhalo se ve dvou kolech. Každé kolo běhů zahajovali psí profesionálové, kteří všem perfektně předvedli, jak má takový závod za střapcem správně vypadat. Pohled na lovícího psa, který při svém běhu splňuje kritéria hodnocení, tzn: rychlost, úsilí, inteligenci, obratnost a odolnost opravdu stál za to. Amatéři byli zastoupeni v největším počtu a jejich zájem o návnadu napovídal, že se z nich brzy stanou také závodníci. Vždyť se pěti z nich podařilo licenci splnit. I nejmladší baby třída byla v bězích velmi dobrá a věřím, že je tento psí sport získal.

Kromě čínského chocholatého psa Krejga Modrý květ, který je úspěšným závodníkem, jste tu mohli spatřit krásně běžet peruánského naháče Capac Mayta Pazdu v amatérské třídě a čínského chocholatého psa Alfy-Filipa Rodinná pouta v baby třídě, který je jistě také velmi nadějným coursingovým závodníkem.

Doufám, že se opět setkáme na podobné příjemně laděné akci a že přibudou i další naháči, kteří si budou chtít coursing také vyzkoušet.

Obrazek   Obrazek    Obrazek

        Odkaz na článek na klubových stránkách - http://www.klubchovatelunahacu.cz/cz/clanky/clanek-67?PHPSESSID=0343f5c8826b1e495102fedbc2027c77