Jdi na obsah Jdi na menu
 


Bodovací závod Brněnský zajíc - 15.8.2010

16. 8. 2010

Obrazek

Po dlouhé době jsme se rozhodli vydat se na coursingové závody, prověřit Krejga, jak je na tom a zasoutěžit si. Těšili jsme se na to, že uvidíme známé tváře a zažijeme závodní vzrušení.

Krejg je fyzicky v dobré kondici, denně běhá u kola mininálně 2 kilometry. Teď před závodem bylo ale nutné trénovat ho i s náhubkem, který dlouho neměl nasazen a není na něj moc zvyklý. Nadšený z toho nebyl. ale když jsme mu ukázali střapec, na náhubek zapomněl :) Dle Národního coursingového řádu totiž oficiální závody musí běhat psi s náhubky...

Závody se konaly na letišti v Brně - Medlánkách. Byly dvoudenní, sobota chrti, neděle nechrti a psi bez PP. Registrace měla proběhnout mezi 7:00 a 8:00 hodinou, začátek byl avizován na 9:00 hodinu. Měla jsem trochu obavy z počasí, protože hlásili déšť a bouřky.

V neděli ráno jsme vstali ve 3:30 a proklínali nápad jet na závody. Ve 4:30 jsme naloženi vyrazili autem směr Brno a přáli si, aby nás cestou nezdrželi účastníci Mezinárodního motorkářského závodu Moto GP v Brně. Naštěstí cesta byla volná a my dorazili na místo těsně po 7 hodině ranní.

Na místě jsme se dozvěděli, že se start odkládá o 2 hodiny, protože ráno v Brně silně pršelo a neví se, zda se vůbec bude závodit. Čas jsme krátili povídáním s kamarády, procházkou po travnaté ploše kolem letiště a v místní hospůdce. Pak přišla průtrž mračen a my mysleli, že pojedeme domů. Nakonec se začalo závodit ve 12:00 (!) hodin. To už svítilo slunce a posílalo na nás na všechny sálavé vedro. Dráha byla postavená na první pohled jednoduše, ale v některých kličkách až příliš nepřehledně, že se ztráceli psi na trati, prý i den předtím chrti...

Samozřejmě, že se stihlo odběhnout jen 1 kolo závodů, do toho se plnily licence a na druhé kolo závodů se nedostalo. Bohužel se ten den vše nějak zdržovalo a tak vyhlášení výsledků jsme se dočkali až v 17:00 hodin.

Tak máme z celého závodu smíšené pocity. Jako organizátoři podobných závodů víme, že to není jednoduché, ale zde nám chyběla informovanost a časový skluz byl opravdu příliš veliký.

Takže: Krejgovi to běhá - 1. místo - a my zase dlouho nikam na oficiální závody nepojedeme :))

Obrazek

 

Obrazek