Jdi na obsah Jdi na menu
 


Bodovací závod Pohár Litomyšle - 31.8.2008

1. 9. 2008

Již 8.ročník bodovacího coursingu Pohár města Litomyšle se konal zároveň s Klubovým pohárem Klubu saharských chrtů dne 31.08.2008 v krásném prostředí Ski areálu Přívrat.

Coursing pořádala Věra Malátková a musím jí pochválit za dobrou organizaci, výběr prostředí i za vlídnou komunikativnost.

Ski areál Přívrat  http://www.ski-privrat.cz/cesky/ je krásné místo, které se stále zlepšuje a nabízí zájemcům mhoho zajímavých aktivit.

Trať vedla do příkrého kopce a ačkoliv nebyla příliš dlouhá, byla náročná na fyzičku psa a na jeho chuť štvát i při teplém počasí v náročném terénu. Krejg v prvním kole (nepřijel mu sparing partner a tak běžel sám) ztratil návnadu, neboť jako malé plemeno neviděl střapec za kopcem, ale to myslím byla jeho chyba, protože si příliš nadbíhal. Dohledával ho ale, nakonec i našel a krásně killoval, ale ztráta návnady se projevila na jeho bodovém ohodnocení. Ve druhém kole byl jeho výkon o mnoho lepší, už si uvědomil, co se po něm chce :))

Celkově to byl pro nás velmi příjemný den strávený s mnoha příjemnými lidmi. I když bylo slyšet z úst některých příznivců chrtích plemen, že nechrti tu nemají co dělat. Měli by si však uvědomit, že bez nechrtů by nebyl ani coursing!