Jdi na obsah Jdi na menu
 


Coursing Louny 4.8.2007

14. 8. 2007

Tento coursing organizoval CCC ve spolupráci s OSA Agility Hloubětín.

Docela jsme byli na průběh zvědaví. Do Loun to nemáme daleko a byli jsme tu s Krejgem závodit již před dvěma roky, takže to pro nás nebylo místo neznámé. Je tu celkem pěkný prostor, zázemí a občerstvení a na procházky se dá jít se psy do přilehlého lesíka, kolem pole, nebo je vykoupat v řece. Závodilo se na konečném navijáku a na druhém, menším, se běhaly licence a tréninky.

Kluci si naplánovali, že mě odvezou na závody a pak pojedou na půldenní výlet po Českém středohoří, protože to čekání je opravdu na těchto akcích zdlouhavé.

První kolo začalo s hodinovým zpožděním. Trať byla docela pěkná, její jeden úsek vedl neposekanou trávou a někteří psi, zejména malého vzrůstu se tam ztráceli. Krejg  vysokou trávou na trati proběhl k mé radosti s přehledem a ještě při tom stihl killovat střapec. V bodování se však tento jeho výkon nijak neprojevil, ačkoliv jsem předpokládala body navíc...

Po neskutečně dlouhé pauze mezi oběma koly (snad dvě hodiny) byla trať přestavěná a to docela nešťastně. Jednak psi, kteří jsou zvyklí si nadbíhat, překračovali tažnou šňůru hned dvakrát, jelikož bylo mnoho ostrých úhlů a tím pádem i vybíhali z trati při ostrém zabočení návnady, zejména ti rychlejší a jednak bylo vidět, že psi neběží v plném nasazení, protože očekávají další brzdění, někteří si trať zkrátili rovnou, protože zkušeným pohledem zhodnotili, kde je cíl...

Celé závody postrádaly nádech akčnosti, den byl dlouhý, pomalý, na 150 psů celkem nebyl k dispozici ani megafon...chyběly informace, ceny vítězům v podobě cestovních šachů, látkového barevného prostírání a podobných dárků se mi nejeví, jako odměna pro psa...Nevím proč, ale od začátku tohoto roku CCC nevěnoval na jediném závodě psům medaile, ale ceny byly nahrazeny dárky diskutabilní úrovně.

To je můj názor, za kterým si stojím, i když dobře vím, co to dá práce zorganizovat podobnou akci. Bodové ohodnocení Krejga je k vidění v tabulce výsledků.