Jdi na obsah Jdi na menu
 


JARNÍ POHÁR - první bodovací coursing v sezóně 2006

24. 4. 2006

Jarní pohár, konaný v neděli 23.dubna 2006, pořádalo Sdružení Moravskoslezského coursingu v Radslavicích u Přerova. http://www.mscoursing.com/

Obrazek

Po dlouhé zimě jsme se moc těšili na první závod a zároveň jsme byli zvědaví na dráhu v Radslavicích. Nutno říci, že nám počasí přálo. Téměř letní teplota a slunce po celý den přispěly ke skvělé atmosféře na moc pěkné dostihové dráze. Areál obklopuje vysoký val, odkud byl výborný rozhled na dráhu a tak mohli všichni se zájmem sledovat, jak si jejich psí miláček vede ať už v závodě, nebo na plnění licencí.

Obrazek

Pochvalu zaslouží jak dvojice rozhodčích, která s rozvahou posuzovala průběh závodů v jednotlivých kolech, tak i dobře postavená coursingová dráha a jistě i obsluhovatel navijáku, který se velmi citlivě přizpůsoboval tempu každého pejska a tak to má být. A největší pochvala patří Barče. Její akce jsou super organizované, pohodové a hlavně pro pejsky!

  

Obrazek

S naším Krejgem jsme se cítili trochu handicapovaní, protože náš poslední coursingový trénink jsme absolvovali v prosinci na sněhu a od té doby jsme neměli štěstí na počasí a proto se v okolí Prahy žádný trénink nekonal. Trénovali jsme tedy alespoň venku s kolem a střapcem z igelitu a bylo vidět, že Krejgovi se lov stále líbí.

Obrazek

První kolo dostihu jsem měla obavy, protože se z nedalekého remízku ozývala střelba - asi nějaký kynologický výcvik. Mnoho psů si toho vůbec nevšímalo, ne tak náš naháč. Oči i uši měl stále nasměrované do míst, odkud bylo střelbu slyšet a moc klidný při tom nebyl. Kdo zná citlivou povahu naháčků - společenského plemene - tak ví, jak málo stačí k tomu, aby znejistěli. Zkušeností máme plno ze Silvestrů....

Obrazek

No nic, jdeme na start! Krejg běžel skvěle, ale v polovině trati zase uslyšel střelbu a to ho zpomalilo a zneklidnělo. Vnímal to dost silně, pak se ale vydal střapec dohledávat a co smůla nechtěla, natrefil při tom na  našeho Péťu, co tam na trati pomáhal při natahování  - a opět ho to vyvedlo z míry. Byla to naše vina, že se Péťa neschoval. Nakonec přece jen zvítězil jeho zájem o ubíhající návnadu a do cíle Krejg doběhl!  

Obrazek

Druhé kolo se Krejgovi povedlo přímo ukázkově, krásně při tom stihnul i taktizovat, ne jen slepě následovat střapec! A nakonec předvedl skvělý kill!

Obrazek

Zaslouženě si proto odvezl pohár, medaili a krásných 170 bodů z dostihu dlouhého 900 metrů. Díky Krejgu, že jsi takový bojovník, že s takovou radostí závodíš a kvůli coursingu dokážeš překonat pro tebe nelehkou překážku. Jsi bezva kamarád nám člověkům i psím kolegům.

Obrazek 

Krejg s peruánským naháčem Maytou

Díky fotografovi Psu Jírovi za jeho skvělé fotografie :o)