Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mistrovství Čech 2008

26. 8. 2008

Na Mistrovství Čech jsme jeli závodit v neděli 24.srpna 2008 paradoxně na Moravu...

Bohužel v Čechách není moc coursingových příležitostí a tak nám nezbývá, než jezdit na Moravu. Znamená to pro nás vstávat velmi brzy ráno a mít náročný den. Ale co bychom pro našeho psa a coursing neudělali :))

Mistrovství Čech se konalo ve Svojanově u Moravské Třebové. Krejg podal ohromný výkon na těžkém příkrém terénu. Po Mistrovství Moravy opustil taktiku "přemýšlení" a dá se říci, že byl ve skvělé kondici. I ze strany rozhodčích jsem zaslechla pochvalu, že je v běhu přímo aerodynamický  :))

Jen mám připomínku pro ty, kteří tvrdí, že je nekonečný naviják pro psy nebezpečný... Pořádající CCC na těchto závodech připravovala trať s konečným navijákem. Viděla jsem mnoho psů, kteří několikrát překročili lano a dokonce se do něj chytili, že nemohu argument proti nekonečnému navijáku přijmout. I sám Krejg šel minimálně 2x přes lano a to mi pěkně zatrnulo, naštěstí se mu nic nestalo, protože na lano nešlápnul.

Velkou výhodou byl hotel Svojanov blízko dráhy, který poskytoval zázemí a perfektní služby v restauraci.

Výsledky bodování jsou k vidění v tabulce ZDE

Mé připomínky:

Nemohu si odpustit pár připomínek k závodům jako takovým. Registrace závodníků probíhala od 7:00 do 8:00 hodin. Od 9:00 se mělo začít běhat první kolo. Bohužel organizátoři nedomylsleli, že příkrý kopcovitý terén nezvládne natahovat slabá motorka a tak se skoro půl prvního kola natahovalo ručně, než přijela posila v podobě krosové motorky. To znamenalo časový skluz nejméně hodinu.V 15:00 se teprve začalo běhat druhé kolo závodů a vyhlašování výsledků padlo až na 19:00 hodinu. My, co jsme jeli domů hodně daleko jsme měli co dělat, abychom se v hustém nedělním provozu dostali domů alespoň do půlnoci...

Chyběla mi komunikace ze strany pořádajícího CCC a ředitelky závodů. Nevěděli jsme kdy se začíná běhat první kolo, od kolika do kolika je pauza a kdy se běhá kolo druhé. Nehledě na to, že nás nikdo oficiálně na Mistrovství Čech ani nepřivítal a nezahájil závody. Nedá se nic dělat, ale co se týká organizace, jasně v tom vede MSC. Možná, kdyby se CCC více snažilo se členy a přihlášenými na závody komunikovat a neuzavírali se tak jen pro sebe, asi by se jim to vrátilo v podobě přílivu členů a pomocných rukou, ale takhle nevím...

Nehledě na to, že na stránkách CCC (které stále ještě fungují velmi chabě,) v propozicích (nikoliv však v tištěných propozicích, které dostal každý při přejímce do ruky) bylo napsáno, že se změnila pravidla a že již nechrtí plemena nemohou dostat titul Mistr, pouze Vítěz závodů Mistrovství Čech, atd... Je to směšné, když ještě platí starý coursingový řád! Nejde o tituly, ty jsou v tuto chvíli nepodstatné, jde o princip, když z jednoho Mistrovského závodu na Moravě, kde Krejg titul Mistr získal u MSC jedeme na další závod, který pořádá CCC a už se to jmenuje Vítěz... Mnoho lidí o tomto rozhodnutí CCC vůbec neví, to je právě ta chybějící komunikace, nebo je to nechuť CCC se s kýmkoliv o tom bavit či dát to na vědomí svým řádným členům Nebo povýšenost?  Kde není akce, nemůže být reakce. Možná to tak CCC chce, ale tím přichází o své členy.