Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mistrovství Čech Litomyšl 2007

27. 8. 2007

Závod Mistrovství Čech a Pohár města Litomyšle se konal v neděli 26.srpna 2007 na Primátorské hrázi v těsné blízkosti Litomyšle. Je tam moc pěkné místo na konání závodů. Příjezdová trasa byla dobře značena fáborky a organizačně byl závod celkem dobře zajištěn. Nechybělo občerstvení a sociální zázemí.

Trať prvního kola byla opravdu velmi náročná. Po startu vedla dvakrát po sobě klička do kopce a asi v polovině trati se střapec stáčel mezi vysoké valy hlíny. Zpočátku závodu několik psů ztratilo střapec a byli rozhodčími klasifikováni jako "nedoběhl", což jim znemožnilo pokračovat dál v závodu. Krejgovi se střapec ztratil právě v polovině a podle mě to bylo chybou obsluhy navijáku, přotože mu střapec najednou moc rychle ujel daleko a zahnul za kopec, kde ho už pak nemohl vidět a přesto, že ho dohledával, tak mu se střapcem ani nepohnul, takže Krejg nemohl vidět žádný pohyb, kterého by se chytil a který by ho zaujal k pronásledování. Přesto se Krejg snažil dohledávat a proběhl si trať několikrát, čímž si vysloužil bodové ocenění rozhodčích, takže mohl pokračovat do druhého kola. Ještě několik psů startujícím po Krejgovi (startuje se dle abecedy- počátečních písmen plemen) se v závodě ztratilo a bylo mi jich opravdu líto, protože si nemohli vychutnat krásu nerušeného běhu.

Druhé kolo závodů bylo připraveno na jiné, kratší trati s jinými rozhodčími a jinou obsluhou druhého navijáku a tam neměl Krejg sebemenší problém, odběhl krásně včetně killu.

Počasí bylo přívětivé, slunečné a příjemné bylo opět se setkat se známými, stejně jako my coursingem nadšenými  majiteli různých ras psů a popovídat s nimi.