Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mistrovství České republiky 2007 Kralupy nad Vltavou

18. 9. 2007

V neděli dne 19. září 2007 jsme se zúčastnili Mistrovství ČR 2007 v coursingu. Podmínkou účasti na mistrovském závodě bylo nejprve absolvování tří bodovacích závodů v sezóně, po nečekaném přesunutí termínu mistrovství Moravy MSC se podmínka změnila na účast alespoň dvou bodovacích závodů. Nám to ale čáru přes rozpočet neudělalo, protože jsme se nominovali pěti bodovacími závody a jednou speciálkou. Pro tradičně velký počet přihlášených psů byl mistrovský závod dvoudenní, psi bez PP a kříženci závodili v sobotu, psi s PP v neděli. Mistrovství ČR pořádal Český coursingový klub, který také věnoval ceny vítězům. Místem konání byly Kralupy nad Vltavou.

Krejg předvedl opravdu velmi krásné běhy v obou kolech. Dle mého názoru se mu povedly snad nejlépe v této závodní sezóně. Rozhodčí ho za to ocenili dvakrát 89 body, což je opravdu krásný výsledek! Opět se stalo, že několik psů nedoběhlo, což ovšem podle mého názoru bylo spíše z důvodu ztráty zájmu o návnadu, než z důvodu příliš náročné trati. Pro velká a malá plemena byla trať rozdělena, delší měřila 950m, kratší trať, kterou běžel i náš Krejg měřila 650 metrů a musím konstatovat, že se tvůrcům trať povedla postavit velmi dobře. Celkově Krejg tedy získal 178 bodů a titul Mistr České republiky 2007! Máme velikou radost!

Nemohu si odpustit malou poznámku na letošní ceny, které věnoval CCC při organizaci svých závodů psům. Snad jedině na prvním závodě v dubnu 2007 měla cena pro vítěze co společného se psy - byla to vodítka a docela pěkná. Ale na jiných závodech byly předávány ceny jako např. cestovní šachy, látkové prostírání, ručně avšak dost neuměle malované skleněné medaile, sklenka snad od hořtice oblepená vánoční stužkou a úsměv na tváři přítomným vyvolal i keramický džbánek pro vítěze Mistr ČR, kde nebyl kromě titulu uveden ani rok konání. Myslím si, že se dá vybrat i vkusnější a patřičnější odměna. Ale do vkusu pořadatelům se plést asi nedá... Já vím, není na světě člověk ten, aby se zavděčil lidem všem... ale s trochou zamyšlení by se jistě dalo přijít i na ceny, které by se líbily a udělaly větší radost.

 

Náhledy fotografií ze složky Mistrovství ČR 2007 v coursingu Kralupy