Jdi na obsah Jdi na menu
 


Seilin memoriál 6.5.2007 Radslavice u Přerova na Moravě

8. 5. 2007

Výsledková listina:  ZDE

Moravskoslezský coursingový klub pořádal v neděli 6. května 2007 první bodovací závod sezóny. Nazval ho Seilin memoriál, podle feny maďarského krátkosrstého ohaře, která tragicky zahynula.

Obrazek

Opět musím pochválit organizaci závodu, poděkovat všem, kteří se na přípravě podíleli.  Dráha byla postavená přehledně a Krejgovi báječně vyhovovala. Běžel přímo ukázkově, dokonce jednou chytil střapec ještě dříve, než v závěru běhu. Zpočátku jsem měla obavy, jak se Krejgovi běh podaří, neboť sparingem mu byl peruánský naháč střední a to je minimálně o hlavu větší plemeno a taktéž mnohem rychlejší. Krejg si s tím ale poradil na výbornou, což dokazuje jeho skvělé umístění - 1. místo a počet bodů 87!

Na to, že se sem sjelo kolem 80 psů a střapec se natahoval motorkou, běhy následovaly po sobě svižně a bez zbytečných průtahů, takže první kolo bylo odběháno ještě dříve, než předpokládaly propozice. A to vše za důkladného hlasitého organizování Barči - předsedkyně MSC, která všechny upozorňovala megafonem včas na nástup na dráhu. Tak to má vypadat. Bravo!

Počasí nám sice přálo jen pro běh prvního kola, pak se silně rozpršelo. I když Krejg si ještě stihnul zaběhnout kolo druhé (až jsem se divila, jak moc je zaujatý střapcem a nevadí mu, že je celý mokrý), pro nepřízeň počasí bylo druhé kolo zrušeno a uznáno bodování jen z prvního kola.

MSC věnovalo vítězům úžasné ceny. Rovněž bylo předáno ocenění vítězům plemene MSC za rok 2006 (tedy těm, kteří ještě neměli možnost si ocenění osobně převzít). Díky a moc se zase těšíme na další akce s Moravskoslezským coursingovým klubem.

Obrazek

 

Obrazek

Foto viz.: připojená fotogalerie. Za fotky děkujeme Psu Jírovi.